PERILL! DIETA…

Quan arriba el bon temps molta gent comença a pensar a perdre uns quilets agafats durant l’hivern.

Hi ha dietes per tots els gustos, des de les més assenyades a les més esbarrejades (i perilloses): la de la pinya, la de la carxofa, la dissociada, del grup sanguini, de la son, del pomelo, etc. Per no posar la nostra salut en perill hem de combinar exercici físic i una alimentació correcta. Per perdre pes cal menjar 5 cops al dia. D’aquesta manera evitem que el metabolisme s’acceleri. Si tardem moltes hores en ingerir aliment estem »dient» al nostre cos que s’afanyi a guardar tot el que entra perquè no sap quan tornarà a tenir aliment. El pitjor que es pot fer és estar moltes hores entre àpats i llavors menjat molt. Millor fer-ho de manera correcta i cada 2/3 hores.

L’experiència en consulta, i en això, no hi ha absolutament cap dubte, indica que quan es fan diversos àpats al dia, l’individu sofreix menys (en quant seguir una dieta), i té una major adhesió a ella, a la persona li és més senzill mantenir-se a llarg termini, i rebutjar les temptacions (encara que tractem amb persones i cada persona és un món).

Una dieta lliure de greixos inadequats i sucres senzills combinada amb exercici segons la nostra edat i la nostra constitució són el millor per a perdre pes.

Deja una respuesta