OSSOS SANS A TOTES LES EDATS


Consells per protegir la nostra armadura interior.

El sistema ossi és tan vital com qualsevol altre del cos humà. I tot i que els ossos tenen una gran capacitat de regeneració, és important cuidar aquestes 206 peces que ens sostenen per mantenir-nos sans i forts i evitar l’aparició de malalties com l’osteoporosi.

UN MOMENT CLAU

A mesura que ens fem grans, el nostre sistema ossi es fa més dens. La seva estructura interna conserva la seva capacitat de regeneració, no només en condicions adverses, com quan ens fracturem un os, sinó en un procés de renovació constant.

Cap als 18-20 anys ja hem desenvolupat el 90% de l’esquelet que tindrem d’adults i fins als 25 30 anys els nostres ossos no arriben al seu nivell màxim de fortalesa i densitat. A partir d’aquest moment de plenitud, s’inicia un lent procés de desgast i descalcificació.
Per això hem de cuidar de la nostra salut mitjançant l’alimentació (potenciant la presència de calci en la nostra dieta) i l’exercici. També és important prendre el sol per augmentar la vitamina D (15 minuts d’exposició directa cada dia) no fumar i reduir el consum de cafè i alcohol.

Deja una respuesta