QUANT ENGREIXEN ELS ALIMENTS TÍPICS DE LA CASTANYADA?

LA CASTANYADA. CALORIES VERSUS TRADICIÓ

En uns dies celebrem la Castanyada i segur que més d’un de vosaltres ja ha comprat alguns dels aliments típics de la festa com les castanyes, els moniatos i/o els panellets.

  • Les castanyes tenen molt poder saciant gràcies a que són riques en fibra. També són riques en minerals (zinc i magnesi) que milloren l’ utilització dels greixos per obtenir energia. A més, contenen vitamina C, vitamina E, vitamina A i vitamines del complex B que també tenen una acció antioxidant.
  • Els moniatos són rics en provitamina A, vitamina E, C i àcid fòlic. També és una font de potassi.

Però, engreixen tant realment aquests aliments?

1 castanya crua té unes 16.5 kcal, 0.20 g de greix i 3.6 g de hc.

1 castanya feta al foc té unes 23.7 kcal i 0.28 g de greix.

1 moniato al foc té 150 kcal, 0.45 g de greix i 34.5 g de hc.

1 panellet té aprox. 75 kcal, 4 g de greix i 7.5 g hc.

Tenint en compte que castanyes no ens mengem només una… si mengem 10 castanyes torrades prenem 237 kcal i uns 28 g de greix.

Amb els panellets passa més o menys el mateix, no som capaços de menjar només un ni d’un sol tipus. Uns 5 panellets contenen aproximadament unes 375 kcal. (un àpat normal* ja es mes o menys , això)

Ara ja podeu triar què prendre sabent com repercutirà en la vostra alimentació i la vostra dieta.

La CASTANYADA, una festa típica de casa, de Catalunya, ara que ja en coneixes les calories, adapta els aliments en funció de la teva alimentació i després una mica d’activitat física per acabar de cremar-los. Àcid fòlic, Vitamina E, zinc… aprofita el que la Natura ens aporta aquests dies

No tot ho hem de comptar en calories, sinó també en BENEFICIS !

SALUT I BON CASTANYADA

Deja una respuesta