DESPRÉS DE FESTES


 

Menjars diferents, més elaborats i més calòrics, dolços, aperitius, etc. Tot plegat fa que en acabar aquests dies qui mes qui menys ha posat uns quilos de mes. A més, el mateix organisme ens avisa de què necessita una dieta saludable.

Els experts aconsellen no posar-se a seguir cap dieta si només es tracta de perdre pocs quilos o, senzillament, depurar-nos l’organisme. Passar d’un extrem a l’altre és molt dolent per la salut. Tornar a menjar verdura, menjars a la planxa i alguna infusió és més que suficient per recuperar el nostre pes.
Moltes plantes ajuden a desintoxicar l’organisme. Veiem unes quantes:

-Carxofes: Ajuda als processos metabòlics del fetge i dels ronyons. Ajuda a pair millor i resulta deliciosa, per exemple al forn, per acompanyar pollastre o carn.
-Dent de lleó: Aquesta planta és un gran depuratiu especialment del fetge. També ajuda a eliminar els greixos incloent els quistes sebàcics. Una infusió després de l’àpat principal és suficient.
-Cua de cavall: Es tracta d’una planta recomanada com a diürètica. Depura la sang i ajuda a perdre pes. També s’aconsella com a ajuda per dissoldre càlculs biliars i de ronyons.
-Ortiga: Una infusió al dia ens ajuda a calmar el dolor del reumatisme. Depura la sang i per tant ajuda en casos d’hemorroides.
-Bardana: Neteja la sang i el sistema limfàtic, evita d’inflamació per retenció de líquids. Es recomana en casos de gota, ciàtica, herpes, diabetis, acne, acidesa estomacal i per problemes de fetge i ronyó.

Deja una respuesta